Dječja knjiga

Sretni dani

Sretni dani prati dvojicu jedanaestogodišnjaka koji žele postati braća. Njihovi roditelji, s obzirom da se nikada nisu upoznali, postavljaju zaplet u ovoj topljoj priči o djeci koja sanjaju o cjelovitoj obitelji.

Sretni dani

Sadržaj

Junaci ove knjige su dvojica jedanaestogodišnjaka koji idu u isti razred i najbolji su prijatelji.Jedan od njih ima samo oca, a drugi samo majku. Otac jednog od dječaka umro je kad je on imao godinu dana. Njih dvojica žele postati više od prijatelja, željeli bi biti braća. Da bi se to dogodilo, majka jednoga i otac drugoga morali bi se vjenčati, a nisu se ni upoznali... Tu se zaplet zaoštrava.Mladi junaci svojim roditeljima pokušavaju prirediti brojne prilike za susret i upoznavanje te ih malo po malo dovesti do oltara i ostvarenja njihovih snova. Ovo je divna i topla ljudska priča o djeci koja žele imati cjelovitu obitelj.Roman Sretni dani dosegnuo je 10 izdanja na hrvatskom jeziku.Miro Gavran za ovaj je roman dobio Nagradu Mato Lovrak za najbolji roman za djecu 1995.Roman je preveden i objavljen na engleskom, albanskom i slovenskom jeziku.

Preuzmi uvod knjige ovdje

Naslovnice knjige

Pročitaj danas

Počni čitati već danas putem digitalnog formata i zaroni u nezaboravno književno putovanje koje će te očarati.

Želim pročitati

Gdje kupit?

Istražite naš popis fizičkih i online trgovina gdje možete pronaći knjige Mire Gavrana i nastaviti svoje književno putovanje.

Pronađi knjigu