Predstava

Muž moje žene

Dva muškarca su pet godina u braku s istom ženom, ne znajući jedan za drugoga. Žena živi dvostrukim životom između Ljubljane i Splita. Kada jedan otkrije tajnu, susreću se i započinje komično rivalstvo za pravo da budu jedini muževi.

Muž moje žene

Sažetak

Dva muškarca su u braku s istom ženom pet godina, a da ni jedan ne zna ništa o onom drugom. Kako je to moguće? Moguće je jer žena radi kao pratilja u vlaku, a alternativno živi dva dana s mužem Slovencem u Ljubljani, pa dva dana s mužem Dalmatincem u Splitu. Jednog dana njezin muž Slovenac pronađe vjenčani list svoje žene u podstavi njezina zimskog kaputa i sazna da ona ima drugog muža. Ne govori joj da je saznao njezinu tajnu, ali nakon dva mjeseca putuje u Split razgovarati s „mužem svoje žene“. Njih dvoje se trebaju dogovoriti kako će nastaviti život. Između njih ubrzo se razvija komično rivalstvo, dok se bore za pravo da budu muževi svoje žene.


Ova je komedija praizvedena u zagrebačkom kazalištu Četiri G 1991. godine. Predstava je prevedena na engleski, slovenski, slovački, poljski, njemački, hindi, latvijski, španjolski, bugarski, albanski, ruski, češki i ukrajinski. Do danas je imala 35 premijera.

Preuzmi tekst na englskomPreuzmi tekst na hrvatskom

Plakati

Gdje pogledati?

Otkrijte kazališta diljem svijeta gdje možete doživjeti magiju  Gavranovih predstava uživo na pozornici.

Pronađi najbliže kazalište