Roman

Kafkin prijatelj

Snažna emotivna priča o prijateljstvu pisaca Franza Kafke i Maxa Broda, smještena u Prag i Tel Aviv, isprepletena ljubavlju i književnošću, koja prikazuje živote senzibilnih junaka.

Kafkin prijatelj

Sažetak

Ovaj roman donosi snažnu emotivnu priču o prijateljstvu dvojice pisaca, Franza Kafke i Maxa Broda, te o ženama koje su odredile njihove sudbine. Ljubav i književnost neprestano se isprepliću u životima senzibilnih junaka. Radnja romana smještena je u Prag u razdoblju od 1903. do 1924., a zatim tijekom 1953. u Tel Aviv. Početak 20. stoljeća i godine neposredno nakon Prvoga svjetskog rata opisani su uvjerljivo, a životopisi poznatih junaka, unatoč poštivanju faktografije, u Gavranovoj interpretaciji predstavljaju neočekivanu priču.Kafkin prijatelj na hrvatskom jeziku objavljen je u dva izdanja.Preveden je i objavljen na engleskom, češkom, slovačkom, nizozemskom, bugarskom, albanskom, makedonskom, francuskom i litavskom te djelomično preveden i na esperanto.Bio je nominiran za Međunarodnu književnu Međunarodnu književnu nagradu IMPAC Dublin za 2013. godinu.Roman je dobio Nagradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za književnost 2012. godine.

Preuzmi uvod knjige

Naslovnice knjige

Pročitaj danas

Počni čitati već danas putem digitalnog formata i zaroni u nezaboravno književno putovanje koje će te očarati.

Želim pročitati

Gdje kupiti?

Istražite naš popis fizičkih i online trgovina gdje možete pronaći knjige Mire Gavrana i nastaviti svoje književno putovanje.

Pronađi knjigu