Roman

Nekoliko ptica i jedno nebo

Povezujući dva vlaka i sudbine likova u Hercegovini tijekom Prvog svjetskog rata i života mladića u 80-ima i 90-ima, roman donosi priču o dubokoj sumnji, istinskoj vjeri te ljubavi i dramatičnim događajima.

Nekoliko ptica i jedno nebo

Sažetak

Vlak polazi sa stanice u gradu Mostaru u Bosni i Hercegovini davne 1917. godine. Drugi polaze iz Nove Gradiške u Hrvatskoj 1987. godine. Sudbine junaka u njima povezane su na neobičan način. Pratimo dvostruku ljubavnu priču i dramatične događaje u Hercegovini tijekom Prvog svjetskog rata kad fra Didak Buntić kreće u akciju spašavanja izgladnjele djece. Paralelno s tim upoznajemo mladića čiji se život počinje raspadati osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, kada se isprepliću njegovi snovi i stvarnost. Pred vama je priča o dubokoj sumnji i istinskoj vjeri koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Priča je smještena u austrijski grad Innsbruck, hrvatske gradove Zagreb, Vinkovce i Novu Gradišku te u bosanskohercegovačke gradove Međugorje, Mostar i Sarajevo. Zavodljivost Gavranova asketskog pripovijedanja ne poznaje suvišnosti i ne srami se snažnih emocija.Roman je imao četiri izdanja na hrvatskom jeziku. Preveden je i objavljen na engleskom i albanskom.

Preuzmi uvod knjige

Naslovnice knjige

Pročitaj danas

Počni čitati već danas putem digitalnog formata i zaroni u nezaboravno književno putovanje koje će te očarati.

Želim pročitati

Gdje kupiti?

Istražite naš popis fizičkih i online trgovina gdje možete pronaći knjige Mire Gavrana i nastaviti svoje književno putovanje.

Pronađi knjigu