Roman

Poncije Pilat

Ispovijesti čovjeka koji je osudio Isusa Krista na smrt, prateći Pilatov život od mladosti do desete godine nakon raspeća, nudeći priču o moralnim i egzistencijalnim dilemama te o njegovom neočekivanom obraćenju.

Poncije Pilat

Sažetak

Nakon izvrsnog prijema romana Judita (2001) i Ivan Krstitelj (2002) kod čitatelja te domaće i strane kritike Miro Gavran svoju je biblijsku trilogiju završio romanom Poncije Pilat (2004), intrigantnim ispovijestima čovjeka koji je osudio Isusa Krista na smrt. Prateći Pilatov život od njegove rane mladosti do desete godine nakon Kristova raspeća, Gavran progovara o moralnim i egzistencijalnim dilemama svojstvenim ljudima bez duhovnog uporišta. Pretačući priču o bezosjećajnom namjesniku u priču o obraćeniku, autor neobičnim književnim postupkom potvrđuje stav da niti jedno ljudsko biće nije zauvijek izgubljeno. Paralelni motiv u romanu suptilno je skiciran odnos između Poncija Pilata i njegove žene.

Roman je napisan u prvom licu kao ispovijed samog Poncija Pilata.Poncije Pilat na hrvatskom je jeziku objavljen u šest izdanja. Preveden je i objavljen na engleskom, srpskom, njemačkom i slovačkom.

Preuzmi uvod knjige

Naslovnice knjige

Pročitaj danas

Počni čitati već danas putem digitalnog formata i zaroni u nezaboravno književno putovanje koje će te očarati.

Želim pročitati

Gdje kupiti?

Istražite naš popis fizičkih i online trgovina gdje možete pronaći knjige Mire Gavrana i nastaviti svoje književno putovanje.

Pronađi knjigu