Roman

Zaboravljeni sin

Mislav, mladić s teškoćama u razvoju, vraća se obitelji na selo nakon 15 godina provedenih u ustanovama u Zagrebu. Njegova prilagodba novom okruženju izaziva šok među susjedima, dok se njegovo prijateljstvo s djevojkom u susjedstvu razvija u ljubav, izazivajući protivljenje djevojčinog oca.

Zaboravljeni sin

Sažetak

Mislav je mladić od dvadeset godina inteligencije desetogodišnjaka i junak ovog romana. On je osoba s teškoćama u razvoju. Nakon 15 godina provedenih u raznim ustanovama u Zagrebu, vraća se svojoj obitelji na selo. Njegov dolazak šok je za njihove susjede. Njegovi mlađi brat i sestra nisu ni znali da imaju brata jer su roditelji to cijeli život tajili od njih. Mislav se teško prilagođava novoj sredini i okolnostima. Srećom, djevojka koja živi u susjedstvu  pomaže mu da se uklopi u svakodnevni život. Njihovo prijateljstvo prerasta u ljubav, što izaziva oštro protivljenje djevojčina oca...
Roman je pisan u prvom licu kao junakov dnevnik koji odiše blagošću i ljudskom toplinom.


Dosegnuo je deset izdanja na hrvatskom jeziku.


Preveden je i objavljen na engleskom, slovenskom, španjolskom, njemačkom, japanskom i albanskom jeziku.
Uvršten je na Ibbyjevu časnu listu (Ibby Honor List) 2002.

Preuzmi uvod knjige

Naslovnice knjige

Pročitaj danas

Počni čitati već danas putem digitalnog formata i zaroni u nezaboravno književno putovanje koje će te očarati.

Želim pročitati

Gdje kupiti?

Istražite naš popis fizičkih i online trgovina gdje možete pronaći knjige Mire Gavrana i nastaviti svoje književno putovanje.

Pronađi knjigu